Filmcursus: Filmmuziek

door filmwetenschapper Rudi de Boer
do 14 nov 19:30
do 14 nov ’24
19:30

Centraal staat het  werk van vier iconische filmcomponisten.

Filmmuziek is een onderdeel van onze filmbeleving. Het versterkt emoties en geeft de beelden een extra (on)bewuste laag. De juiste combinatie van melodieën, harmonieën en ritmes roepen bij ons spanning, vreugde, verdriet of angst op.

Filmmuziek brengt scènes extra tot leven en creëert een bepaalde sfeer die verhaallijnen nog beter versterkt. Wanneer de filmscore echt heel bijzonder, mooi en/of iconisch is dan kan het zelfs de beelden die we zien overstijgen. Hoe kijk je anders naar Once Upon a Time in the West als je de filmmuziek weglaat? Wordt de spanning van een film als Jaws niet een stuk minder wanneer je die iconische bastonen niet hoort? Hoe ondersteun je die gekke settings en sfeer in Grand Budhapest Hotel? En het gebruik van kerkorgels maakt het zien van een sciencefictionfilm als Interstellar een haast religieuze ervaring! 

Laat je vier avonden onderdompelen in de magie van goede filmmuziek. We nemen vier toonaangevende filmcomponisten onder de loep die onze kijkervaring hebben bepaald, onze jeugd hebben gevormd en onderdeel zijn geworden van ons collectieve geheugen. We duiken in de filmmuziek van de genieën John Williams, Hans Zimmer, Alexandre Desplat en Ennio Morricone! 

Deze filmcursus betreft een reeks van 4 bijeenkomsten op donderdag 14 | 21 | 28 november en 5 december 2024 

4 bijeenkomsten op:
do. 14 |  21 | 28 november en do. 5 december 

Van 19.30 tot 21.15 uur

€ 57,50 voor de gehele reeks

Onderdeel van