De familie Muis - filmcompilatie (4+)

Cinekid Festival
wo 30 okt 10:00
  • Niet schadelijk / alle leeftijden
wo 30 okt ’24
10:00

Lieve, veelkeurige animaties over hoe dieren in het bos met elkaar samenleven en thuis zijn.

 

Iedereen is anders en iedereen wil graag ergens thuis zijn. Dat blijkt uit deze korte, veelkleurige en lichtvoetige animaties waarin dieren de hoofdrol spelen. De familie Muis, maar ook vogels, eekhoorns en andere dieren in het bos. Ze zijn allemaal uniek maar ze leven ook allemaal samen in de natuur. Mensen kunnen daar misschien nog iets van leren. 

 

 

Regie
Marjolaine Perreten, Arnaud Demuynck, Célia Tisserant, Rémi Durin
Speelduur
50 min
Jaar
2023
Taal
Nederlands en Vlaams
  • Niet schadelijk / alle leeftijden
Onderdeel van

Synopsis per film

De familie Muis
Na een overstroming moet de spitsmuizenfamilie van Alice, Paco en Emile op zoek naar een nieuw huis. Ze maken een avontuurlijke tocht door het bos met een spannende achtervolging, een vreemde egel die niet kan tellen en een wormenschotel in een mollenhol. Een zachtgekleurde animatie vol grapjes en eigenwijze personages. ​

Ga weg Alfred
Een gevlucht vogeltje op zoek naar een nieuw thuis lijkt nergens welkom. Net als hij de moed verliest, biedt een langbenige vogel hem een kopje koffie aan. Vervolgens mag hij gereedschap lenen om het verlaten buurhuisje op te knappen. Lichtvoetige animatie in minimalistische lijnen over ontheemd zijn, afwijzing en acceptatie.

Hoofd in de wolken
Een eekhoorn is gefascineerd door de wolken.

 

Bekijk onze thema's